Recept för 4 personer

Ingredienser

  • 2 st små sardellfiléer
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 5 msk kapris
  • 2 krm torkade chiliflakes
  • Parmesan, riven
  • Färsk persilja, finhackad
  • Salt och peppar

Grejer du ska använda från Rajjelådan:
Rajjes olivolja
100 g svarta oliver
Burken med plommontomater
400 g av din pasta

Gör såhär:
Stek sardeller, chiliflakes och vitlök i rikligt med olivolja på låg värme tills löken har blivit glansi. Sardellerna kommer att smälta i olivoljan och bara sätta god smak. Tillsätt kapris, oliver och låt brassa med i 2 minuter. Tillsätt sedan burken med plommontomater. Smaka sedan av med salt och peppar.

LIFE HACK:
Koka alltid pastan 2 minuter kortare än anvisningarna på förpackningen. Pastan ska nämligen koka klart i såsen som riktiga italienare gör. Häll av vattnet från pastan men spara alltid lite av pastavattnet i en tekopp.

Häll över pastan i såsen innan den är al dente, tillsätt rikligt med parmesan och hälften av persiljan och låt pastan puttra klart i såsen. Tillsätt lite av pastavattnet om pastan känns för torr. Om du lutar på pannan ska du alltid se sås som samlas i botten.

När pastan känns färdig i tuggmotståndet är det dags att servera. Toppa med parmesan, färsk persilja och en skvätt av Rajjes olivolja. Voilà!

Pasta alla Puttanesca