Ciao!

Mitt namn är Hugo, men ni känner nog igen mig som Rajjekost från Sveriges Mästerkock! Efter programmet packade jag väskorna och drog till Italien - för var ska man egentligen lära sig laga mat om inte i pastans och pizzans hemland?

Under min tid här har jag blivit expert på att gestikulera, lärt mig att cappucino efter klockan 11 är en kardinalsynd. Men framförallt har jag sugit åt mig all kunskap jag kan om det italienska köket.

Nu vill jag dela med mig av allt jag lärt mig - från hemliga pastatekniker till hur man faktiskt använder en olivolja värd sitt pris. Följ med på min resa där jag blandar det bästa från två världar: svensk enkelhet möter italiensk passion. Det kommer bli både gott och underhållande, det lovar jag!

Vaf*n är grejen med ordet ¨Rajje¨ egentligen? När jag gick på högstadiet använde ordet ¨Rajje¨ som ett slangord för saker som är väldigt nice, t ex ¨Din nya Vespa är fan Rajje¨ eller ¨Idag är det riktigt Rajje mat i bamba¨. I italienskan har dom ett liknande ord, ¨Grande¨. Mitt namn ¨Rajjekost¨ översätts helt enkelt på Götebörgska till ¨riktigt nice käk¨.