Recept för 4 personer

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • basilikablad, halv kruka
  • 200 g passerade tomater
  • 1 aubergine
  • 40 g mjöl
  • Ströbröd
  • Olja, för fritering
  • 1 mozzarella
  • Parmesanost, riven

GÖR SÅ HÄR
Krossa vitlöksklyftan och stek i en skvätt olivolja. Till- sätt tomaterna, en nypa salt och peppar, och ett rivet basilikablad. Låt koka i åtminstone 5 minuter.

Skär auberginen i centimetertjocka skivor och salta rikligt. Låt saltet dra ut vätskan i 10-15 minuter och torka av med hushållspapper. Pudra skivorna med mjöl och lite salt. Fritera i stekpanna tills de är gyllen- bruna. Låt rinna av på hushållspapper. 

Gnid in en ugnsfast form med olivolja och ströbröd. Varva sedan aubergine, tomatsås, basilika och mozza- rella och parmesan tills den fylls. Det sista lagret ska vara parmesan. Sätt ugnen på 180° och gratinera i 15 minuter tills Melanzanen har fått fin yta.

Parmigiana di Melanzane