Recept för 4 personer

Ingredienser

4 dl risoni  

½ dl olivolja (Rajjes olivolja)  

25 g pistagenötter  

Inlagda kronärtskockor  

Rikligt med parmesan  

Behövs utöver din låda  

2 stora vitlöksklyftor  

1 schalottenlök eller gul lök  

3 buljongtärningar (grönsak eller höns) 

1 citron (zest + juice)  

Färsk persilja  

0,5 tsk chiliflakes  

Salt och svartpeppar  

Är ni sugna på något protein? Denna rätten funkar perfekt med allt från grillad lax, kyckling eller en god köttbitt. Våga testa er fram!

Example Product Title

Regular price

Gör så här  

Förberedelser  

1. Rosta pistagenötter i en torr panna, hacka grovt.  

2. Finhacka persiljan och ställ åt sidan.  

3. Buljong: Blanda 3 buljongtärningar med 2 liter vatten och värm upp i en kastrull.  


Tillagning  

4. Fräs löken: Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olivolja på medelvärme.  

5. Tillsätt risoni: Rör ner risonin, salta och peppra. Fräs försiktigt några minuter.  

6. Koka med buljong: Tillsätt varm buljong lite i taget, rör hela tiden. Tips: Från första skopan buljong tar det ca 5 minuter tills risonin är ”al dente”.  

7. Tillsätt citron: Skölj citronen, finriv skalet och pressa ut all saft. Blanda ner i risonin.  

8. Avsluta risonin: När risonin är perfekt kokt och fortfarande har en liten kärna, tillsätt en sista skopa buljong och rikligt med parmesan.  

9. Slunga risonin: Stäng av värmen och blanda eller ”slunga” risonin så den blir riktigt krämig.  


Servering  

10. Lägg upp risonin på tallrikar och toppa med:  

    - inlagda kronärtskockor  

    - Rostade pistagenötter  

    - Persilja 

    - Extra parmesan  

    - Svartpeppar  

    - En skvätt av Rajjes olivolja  


📸Glöm inte att ta en bild och tagga @Rajjekost på Instagram!

Smaklig måltid! 🍽️ 

Citronrisoni med kronärtskockor & pistagenötter