Recept för 4 personer
Ingredienser
Example Product Title
Gör så här
Förberedelser
1. Rosta pistagenötter i en torr panna, hacka grovt.
2. Finhacka persiljan och ställ åt sidan.
3. Buljong: Blanda 3 buljongtärningar med 2 liter vatten och värm upp i en kastrull.
Tillagning
4. Fräs löken: Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i olivolja på medelvärme.
5. Tillsätt risoni: Rör ner risonin, salta och peppra. Fräs försiktigt några minuter.
6. Koka med buljong: Tillsätt varm buljong lite i taget, rör hela tiden. Tips: Från första skopan buljong tar det ca 5 minuter tills risonin är ”al dente”.
7. Tillsätt citron: Skölj citronen, finriv skalet och pressa ut all saft. Blanda ner i risonin.
8. Avsluta risonin: När risonin är perfekt kokt och fortfarande har en liten kärna, tillsätt en sista skopa buljong och rikligt med parmesan.
9. Slunga risonin: Stäng av värmen och blanda eller ”slunga” risonin så den blir riktigt krämig.
Servering
10. Lägg upp risonin på tallrikar och toppa med:
- inlagda kronärtskockor
- Rostade pistagenötter
- Persilja
- Extra parmesan
- Svartpeppar
- En skvätt av Rajjes olivolja
📸Glöm inte att ta en bild och tagga @Rajjekost på Instagram!
Smaklig måltid! 🍽️